0

Επιστροφή / Αντικατάσταση Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους στις εξής περιπτώσεις:

α) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της εταιρεία μας πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή κ.λπ.) και

β) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε πρόβλημα / πραγματικό ελάττωμα στο προϊόν το οποίο καλύπτει η εγγύηση του προϊόντος και εφόσον η εγγύηση έχει δοθεί από την εταιρεία μας. Δεν εμπίπτουν στην παρούσα διάταξη προϊόντα που καλύπτονται από εγγυήσεις τρίτων όπως από τον κατασκευαστή του προϊόντος ή τον αντιπρόσωπο του.(βλ. όρο 9). Επίσης τονίζεται ότι η διαφορά χρώματος ή μεγέθους ανάμεσα στο προϊόν και την φωτογραφία δεν θεωρείται ελάττωμα και μπορεί να οφείλετε στις συνθήκες φωτισμού κατά την φωτογράφηση, την φωτεινότητα της οθόνης σας ή τη λειτουργικότητα της συσκευής σας.

Στην περίπτωση που σας στείλαμε λάθος είδος, σας στέλνουμε το σωστό και αναλαμβάνουμε κάθε κόστος μεταφοράς τόσο του παλιού όσο και του νέου προϊόντος.

Σημειώνεται δε ότι μαζί με την αποστολή του προϊόντος θα πρέπει να επιστρέφονται κάρτες γνησιότητας, συνοδευτικές θήκες ή πανάκια και οτιδήποτε άλλο είχε αποσταλεί με το αρχικό προϊόν (π.χ. δώρο), καθώς θεωρείται μέρος του προϊόντος.

Ο πελάτης οφείλει και είναι υποχρεωμένος μόλις παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν να ενημερώσει την εταιρεία άμεσα και σε κάθε περίπτωση εντός της ημέρας παραλαβής του  προϊόντος με κάθε πρόσφορο μέσο, σε περίπτωση δε αμέλειας του να παράσχει στην εταιρεία την ανωτέρω ενημέρωση, η τελευταία επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της.

Τα γυαλιά ή όποιο άλλο είδος, θα ελέγχονται σχολαστικά κατά την επιστροφή. Σε περίπτωση που τα προϊόντα τραυματιστούν από λάθος συσκευασία ή για οποιονδήποτε λόγο, η «GLASSES2TRY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» διατηρεί το δικαίωμα άρνησης της παραλαβής  τους.

Ρητά τονίζεται ότι στην περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος,  αν ο πελάτης δεν προβεί σε παραλαβή του προϊόντος από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας εντός 3 μηνών από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος, αποδέχεται και δηλώνει ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα, ότι εγκαταλείπει τη νομή του προϊόντος επί σκοπώ παραιτήσεως από την κυριότητα και παραιτείται από κάθε δικαίωμα/αξίωσης απόδοσης, διεκδίκησης, αποζημίωσης κ.λ.π. Επιπλέον σημειώνεται ότι στις εκτός εγγύησης προϊόντα  ακόμα και εάν δεν υπάρξει επισκευή του προϊόντος, ενδέχεται ελάχιστη χρέωση ελέγχου.

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και γίνει δεκτή επιστροφή προϊόντος ο καταναλωτής δικαιούται, είτε να λάβει πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου/ων προϊόντος/ων, είτε να λάβει πίσω τα χρήματά του μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην περίπτωση που η αγορά είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα γίνεται αντιλογισμός συναλλαγής με αντίστοιχη ενημέρωση (πίστωση) της πιστωτικής του κάρτας.

Σημειώνεται οτι σε περίπτωση επιλογής νέου προϊόντος από τον πελάτη, αυτό θα πρέπει να είναι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας από το επιστρεφόμενο προϊόν. Σε περίπτωση επιλογής νέου προϊόντος με μικρότερη αξία, η διαφορά θα παραμένει ως πίστωση στο λογαριασμό του πελάτη για μελλοντικές αγορές από το κατάστημά μας.

i.                 Εξαιρέσεις

Ρητά τονίζεται ότι σε όλα τα προϊόντα φακών επαφής και υγρών επαφής  δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αντικατάστασης των προϊόντων λόγω της φύσης και των χαρακτηριστικών τους. Επίσης σημειώνεται ότι οι επώνυμες θήκες δεν αντικαθίστανται.

Δεν επιστρέφονται προϊόντα που- κατόπιν απαίτησης του πελάτη- έχουν υποστεί κατεργασία-ειδική επεξεργασία πριν την παράδοση στον πελάτη (π.χ. γυαλιά οράσεως κατά παραγγελία) ή σε περίπτωση που υφίσταται φθορά του προϊόντος, η οποία προέκυψε από την χρήση του.

Σημειώνεται επιπλέον ότι δεν θα γίνονται δεκτές επιστροφές οπτικών ειδών σε περίπτωση παραβίασης της ταινίας ασφαλείας του προϊόντος, η οποία σε περίπτωση αποδοχής του από τον πελάτη αφαιρείται με μαλακό υγρό πανί.

Τέλος ρητά τονίζεται ότι σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που η εταιρία, κατά την απόλυτη κρίση της, θεωρήσει ότι καταναλωτής καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα δικαιούται να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει μόνο στην περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν. Μπορείτε να μας καλέστε στo τηλέφωνο 2810 2810008 και ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωσή της παραγγελιάς σας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την παραγγελία σας επικοινωνήστε τηλεφωνικώς  στο 2810 281008 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mail: info@glasses2try.com αναφέροντας τον Αριθμό Παραγγελίας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τα προϊόντα, τα οποία αγοράζετε τόσο από τα καταστήματά μας όσο και από την ιστοσελίδα www.glasses2try.com έχουν εγγύηση 1 έτος. Στην περίπτωση που η εγγύηση του κατασκευαστή είναι μεγαλύτερη από 1 χρόνο, διατηρείται η εγγύηση του κατασκευαστή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσετε την αρχική απόδειξη αγοράς, που αποτελεί και το μόνο αποδεικτικό της ημερομηνίας αγοράς. Αμέσως μόλις διαπιστωθεί το ελάττωμα  επικοινωνήσετε μαζί μας και αφού εξακριβώσουμε ότι το προϊόν καλύπτεται από τη εν λόγω εγγύηση, θα φροντίσουμε για την επισκευή και αν αυτό δεν είναι εφικτό για την άμεση αντικατάσταση του προϊόντος. Σε περίπτωση που το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο, η αντικατάσταση θα γίνει με άλλο, παραπλήσιο προϊόν. Παράλληλα με τα δικαιώματα που παρέχει η εταιρεία με την επωνυμία «GLASSES2TRY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την παρούσα εγγύηση, ο καταναλωτής διατηρεί σε κάθε περίπτωση και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από ενδεχόμενη εγγύηση του κατασκευαστή, καθώς και από την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τα αγαθά και τη σύμβαση πώλησης. Εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με την ορθή χρήση των προϊόντων και την τήρηση των οδηγιών χρήσης του καθώς εκεί περιέχονται σημαντικές πληροφορίες ορθής χρήσης και συντήρησης τους. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

i.                 Εξαιρέσεις από την παροχή εγγύησης

Από την ανωτέρω εγγύηση εξαιρούνται τα αναλώσιμα προϊόντα (π.χ. φακοί επαφής, υγρά επαφής) καθώς και όλα τα προϊόντα για τα οποία εκ της φύσης τους δεν δύναται να παρασχεθεί εγγύηση.

Η εγγύηση αυτή δεν ισχύει για προϊόντα που έχουν υποστεί βλάβη λόγω λανθασμένης χρήσης, συντήρησης ή φροντίδας του αγοραστή ή τρίτων οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης που συνοδεύουν το προϊόν. Η εγγύηση δεν καλύπτει τη φθορά χρήσης που έχει προκληθεί από τη συνήθη λειτουργία των προϊόντων, ούτε τις φθορές από πτώσεις, ατυχήματα ή άλλες εξωτερικές επιδράσεις. Η εγγύηση δεν ισχύει εάν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί με τρόπο που δε συμφωνεί με την προοριζόμενη χρήση του, π.χ. για προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται στις οδηγίες χρήσης του. Η εγγύηση δεν αποζημιώνει προκληθείσες ζημιές που τυχόν υπέστη οποιοδήποτε πρόσωπο.